top of page

Iedereen kan helpen

Natuurpunt zou Natuurpunt niet zijn zonder de duizenden helpende handen van onze vrijwilligers. Steek jij graag je handen uit de mouwen? Ontdek dan snel wat je voor de natuur kan betekenen! Natuurpunt is steeds op zoek naar vrijwilligers. Zowel voor natuurbeheer, als voor de het afdelingsbestuur of het mee organiseren van activiteiten. Of je nu alle dagen in het getouw wil zijn of één keer een halve dag per jaar, je bent van harte welkom. Je hoeft noch ervaring noch enige voorkennis te hebben omtrent natuur en milieu. Iedereen is welkom en nodig! Interesse om mee te doen? Vul het formulier onderaan deze pagina in en we nemen snel contact met je op.

Natuurbeheer

Door te maaien en kappen zorg je, samen met het beheerteam ervoor dat de Haachtse natuurgebieden zich op hun best kunnen ontplooien, zich kunnen herstellen. Er is een aanbod van lichte en minder lichte karweien, allemaal in de frisse buitenlucht en in een prachtig decor. 

Natuurspotter

Door jouw waarnemingen door te geven via www.waarnemingen.be bouw je mee aan een heel belangrijke informatiebron voor het natuurbehoud. 

Peter wandelpad (of meter)

Communicatie

Je maakt regelmatig gebruik van de wandelpaden in het Haachts Broek of de Antitankgracht, al dan niet met je hond? Geef je tochtje een extra dimensie en verwittig ons van eventuele calamiteiten, van een kapot knuppelpad tot een ontsnapte grazer. 

Je werkt mee aan de communicatie van Natuurpunt Haacht deze website, een facebookpagina, een maandelijkse digitale nieuwsbrief en een driemaandelijkse Nieuwsbrief.

De vegetarische eetdag is een vaste waarde geworden in Haacht, koken en . eten geblazen ten voordele van meer en betere natuur. Je helpt mee bij het groenten snijden, pintjes tappen, opdienen of afwassen. 

Eetdag

Er is werkelijk voor elk wat wils! Warme chocomelk maken voor de andere vrijwilligers die deelnemen aan een beheerwerkdag, pinten tappen tijdens het ledenfeest, nieuwe leden werven ... 

Koken kost geld, natuurgebieden aankopen ook. Je kan ons hier een duwtje in de rug geven door een gift te storten op ons reservatenfonds. Voor elke gift van 40 euro of meer krijg je een fiscaal attest. Alle giften die Natuurpunt in één kalenderjaar van jou ontvangt, tellen we samen. Via de belastingen recupereer je 45% van jouw gift.Stort je gift op rekening BE56 2930 2120 7588

Vermeld "Gift Natuurpunt" en Project Antitankgracht.

bottom of page