Activiteiten

Fakkeltocht

We stappen het werkjaar al wandelend in. Met fakkels duiken we de nacht in voor een wandeling van +- 4 km door één van onze natuurgebieden. Het parcours werd reeds getest door kleine stappers, buggy's laat je beter thuis.

Na een avondtocht stellen we de plannen voor het nieuwe werkjaar voor bij een hapje en drankje.

Inschrijven op voorhand is niet nodig, ook niet-leden zijn welkom. Misschien het ideale moment om onze vereniging te leren kennen.

Locatie: Gemeentehuis Haacht

Wanneer: zaterdag 18.01 om 18u

Aan te raden: geen buggy, laarzen of stevig schoeisel, wandelkledij

 

fakkeltocht.jpg
klimaatverkenner.jpg

Cursus Klimaatverkenner

De cursus Klimaatverkenner is een interactieve en positieve instapcursus rond klimaat en duurzaamheid. In 3 boeiende lessen en 1 excursie laten we je kennismaken met het hoe en wat van klimaat, hoe de natuur in je achtertuin hierop reageert, tal van inspirerende ideeën waar je zelf mee aan de slag kan en niet te vergeten (h)eerlijke klimaatproevertjes. Laat het niet aan je neus voorbijgaan en nodig geïnteresseerde buren, vrienden en familie mee uit. Meer info & inschrijven.

​Locatie: Sporthal Den Dijk

Wanneer : eerste les dinsdag 28 januari 19u30

 

Opnieuw slechtvalkennest in Haacht

Voor het tweede jaar op rij heeft het koppel slechtvalken een nest gemaakt op de Haachtse kerktoren! Bij de controle van het nest op 26 april 2019 werden maar liefst vier jonge slechtvalken vastgesteld. Aan de hand van de vele foto’s die we konden nemen van de oudervogels weten we van waar deze afkomstig zijn. Het wijfje is dezelfde vogel van vorig jaar. Dit wijfje is in 2016 geboren op een watertoren in het Duitse Aken. Dit jaar is het voor het eerst ook gelukt om de ringgegevens van het mannetje te fotograferen. Aan de hand van deze gegevens weten we dat het mannetje geboren werd op de Sint-Romboutstoren in Mechelen in 2014. De vier jonge vogels, twee mannetjes en twee wijfjes, werden - naast een officiële ring van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen - ook voorzien van een kleurring. Een kleuring bevat maar 3 grote letters of cijfers en is makkelijk af te lezen met een verrekijker of telescoop. Dit maakt een verder opvolging makkelijker.

20190426_pulli foto2 (Medium).jpg

Blijf op de hoogte!

Maandelijks sturen we een digitale nieuwsflits met de aankomende activiteiten of het laatste belangrijke nieuws. Interesse? Schrijf je in via deze knop .

Helpen?

  • Facebook Social Icon

Een ontsnapte grazer, gevandaliseerd knuppelpad of een andere onregelmatigheid in een van onze gebieden?
info@natuurpunthaacht.be

Waarom lid worden?

 

  • Bescherm de natuur

  • Ontvang onze wandelgids

  • Korting bij onze partners

Word lid! >>

Op zoek naar de beestigste jeugdbeweging?
JNM, de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, is een jeugdbeweging voor iedereen van 7 tot 26 jaar die zich goed voelt in de natuur en zijn schouders niet ophaalt voor het milieu. Gemeente Haacht valt onder de werking van JNM NoordWest-Brabant

Een gewond dier gevonden? Breng het naar een opvangcentrum voor vogels en wilde dieren, of meld het daar. Ben je niet in staat om het zelf te brengen? Dan kan je gebruik maken van het Wildlife Taxiteam - 03 331 97 00. 

Foutje gevonden? Geef de webmaster een seintje.