top of page

Komende activiteiten

LOCATIE: 

Extra werkdag september

Extra werkdag september

We beheren één van onze natuurgebieden om de aanwezige of toekomstige soorten alle kansen te geven. Er zijn diverse klussen voor jong en oud volgens ieders inzet en fysiek.

LOCATIE: 

nog te bepalen

Extra Natuurwerkdag april

Extra Natuurwerkdag april

We beheren één van onze natuurgebieden om de aanwezige of toekomstige soorten alle kansen te geven. Er zijn diverse klussen voor jong en oud volgens ieders inzet en fysiek.

LOCATIE: 

Nog te bepalen

Op 21 november 2021 hebben we afscheid moeten nemen van Louis Wouters. 

Louis was jarenlang bestuurslid van Natuurpunt Haacht. William Van Cleynenbreugel ( oud voorzitter van Natuurpunt Haacht) heeft Louis goed gekend en schreef onderstaande tekst.

"Louis was als autodidact heel veelzijdig. Zo was hij verbonden aan de onderzoekseenheid archeologie van de KUL en het Römisch Germanisches Museum van Köln, als erkend restaurateur van metalen voorwerpen uit de IJzertijd, Romeinse periode en Middeleeuwen. Daarnaast was hij ook een gedreven natuurliefhebber. Het was iemand met een hele brede kennis en interesseveld in levende natuur, dode natuur (fossielen, gesteenten) en archeologie.

 

Zelf heb ik Louis leren kennen in de tweede helft van de jaren ’80, op een tentoonstelling van de natuur- en fossielenvereniging Hona in Haacht. Louis sloot zich al snel aan bij Berm vzw, dat toen nog maar een jaar bestond en ging al snel mee deel uitmaken van het bestuur. Vanuit die rol heeft hij niet alleen Natuurpunt mee vorm gegeven, maar ook de kar getrokken bij de bescherming van de Anti-Tankgracht en het Haachts Broek als natuurreservaat. Het was mede dankzij Louis dat we het zuidelijkste deel van de Anti-Tankgracht in 1991 aankochten en ook de eerste stappen zetten tot aankopen in het Haachts Broek. Vaak ben ik bij Louis binnengelopen om plannen te smeden, activiteiten te organiseren of gewoon om te wandelen en te kletsen in zijn natuurtuin. Steevast hadden hij of zijn vrouw Marie Louise, dan wat stekken of ander plantgoed voor me klaar staan. De metershoge vijgenboom naast mijn huis, waar ik tijdens het schrijven van dit stukje naar kijk, komt nog van bij Louis. Bij een bezoek kon het ook gebeuren dat je plots een verroest voorwerp in je handen gestopt kreeg, waarop Louis dan plechtstatig verklaarde: “Keltisch 450 voor Christus”. Het zijn van die grappige herinneringen.

 

Louis deed alles in zijn eigen enthousiaste, eigenzinnige en overrompelende stijl, kon daarbij al eens op zere tenen trappen, zat er soms ook al eens naast, maar had altijd het hart op de juiste plaats. Hij was ook een begenadigd verteller. Tijdens wandelingen hing iedereen aan zijn lippen omdat hij zijn verhalen perfect kon opbouwen naar een hoogtepunt. ’s Avonds, na een tocht of bij pot en pint, haalde Louis de grote verhalen boven en deed er graag nog een serieuze schep bovenop. Maar we namen het hem nooit kwalijk.

 

De laatste jaren is Louis een beetje van de radar verdwenen. Een jaar geleden overleed zijn lieve vrouw Marie Louise, een verlies dat hij moeilijk te boven kwam. Ook Marie Louise heeft zich in de beginjaren van Natuurpunt mee ingezet en was bijvoorbeeld onze vaste wafelbakster, wanneer we weer eens geld in het laatje wilden krijgen.

 

Met het overlijden van Louis verdwijnt iemand waar ik zelf naar opgekeken heb en die heel veel betekend heeft voor het natuurbehoud in Haacht. Die herinneringen nemen we in dankbaarheid mee".  

louis 1(1).jpg

Blijf op de hoogte!

Maandelijks sturen we een digitale nieuwsflits met de aankomende activiteiten of het laatste belangrijke nieuws. Interesse? Schrijf je in via deze knop .

Helpen?

Een ontsnapte grazer, gevandaliseerd knuppelpad of een andere onregelmatigheid in een van onze gebieden?
info@natuurpunthaacht.be

  • Facebook Social Icon

Waarom lid worden?

 

  • Bescherm de natuur

  • Ontvang onze wandelgids

  • Korting bij onze partners

Word lid! >>

Op zoek naar de beestigste jeugdbeweging?
JNM, de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, is een jeugdbeweging voor iedereen van 7 tot 26 jaar die zich goed voelt in de natuur en zijn schouders niet ophaalt voor het milieu. Gemeente Haacht valt onder de werking van JNM NoordWest-Brabant

natuurhulpcentrum.jpg

Een gewond dier gevonden? Breng het naar een opvangcentrum voor vogels en wilde dieren, of meld het daar. Ben je niet in staat om het zelf te brengen? Dan kan je gebruik maken van het Natuurhulpcentrum - 089/854906

Foutje gevonden? Geef de webmaster een seintje.

bottom of page