top of page
Schermafbeelding 2022-05-22 om 10.37.33.png

Vogelwerkgroep

De vogelwerkgroep van Natuurpunt Haacht voert in hoofdzaak inventarisaties uit. Zo worden er jaarlijks broedvogelinventarisaties uitgevoerd in de Haachtse natuurgebieden en wordt het zwaluwbestand in het Eikeblok in Tildonk nauw opgevolgd. 

  • Broedvogelinventarisatie Haachts Broek (1990, '91, '92, '93, 2000)

  • Broedvogelinventarisatie Wilde Heide (2011)

  • Broedvogelinventarisatie Hoge Scharent (2012)

  • Broedvogelinventarisatie Haachts Broek (2015)

  • Broedvogelinventarisatie Haachts Broek (2020)

Huiszwaluwproject

In de Tildonkse wijk Eikeblok loopt een succesvol project met kunstnesten ten voordele van de huiszwaluw.

Steenuilproject

De steenuilwerkgroep plaatst nestkasten voor steenuil in Haacht en omliggende gemeentes. Deze nestkasten worden jaarlijks gecontroleerd en de eventuele jongen geringd. Voor meer informatie, of om je op te geven als geinteresseerde vogelkijker, kan je contact opnemen via het contactformulier.

Kerkuilproject

De kerkuilwerkgroep plaatst nestkasten voor kerkuil in Haacht en omliggende gemeentes. Jaarlijks worden de nestkasten gecontroleerd en de eventuele jongen geringd. Voor meer informatie, of om je op te geven als geinteresseerde vogelkijker, kan je contact opnemen via het contactformulier.

q2enMkipqDty4iyX_0_0_0_0_0_0_0.jpeg

Bosuilproject

De vogelwerkgroep plaatst nestkasten voor bosuil in Haacht en omliggende gemeentes. Deze nestkasten worden jaarlijks gecontroleerd en de eventuele jongen geringd. Voor meer informatie, of om je op te geven als geinteresseerde vogelkijker, kan je contact opnemen via het contactformulier.

bottom of page